Krewetki wędzone na gorąco
Opis
Krewetki przygotowywane według tajnej receptury znanej jedynie właścicielowi wędzarni Mr. Salmon Polish Smokehouse. Wpierw trafiają one na wiele godzin do specjalnej korzennej marynaty, a następnie do wędzarni pełnej gorącego dymu wiśniowo-olchowego, gdzie leżakują 6-8h. Z tego procesu powstają lekko słodkie, sprężyste krewetki o bardzo wyraźnym dymnym aromacie. Jak jeść wędzone krewetki:
- Na zimno z odrobiną sosu chilli wymieszanego z majonezem. Bardzo dobre też są z kroplą sosu tabasco
- Na zimno jako składnik dowolnej sałatki
- Na zimno cieniutko pokrojone w plasterki i ułożone na talerzu jak carpaccio z rucolą, parmezanem, balsamico.
- Na ciepło usmażone na maśle z czosnkiem w towarzystwie chrupiącej bagietki
- Na ciepło podsmażone z innymi owocami morza w pomidorowym sosie z ulubionym makaronem